Bahan A:
- 10 biji telur gred A
- 200g gula kastor
- 1 sudu besar ovalet
- 1 sudu kecil vanila
Bahan B:
- 450g mentega
- 380g susu pekat
Bahan C:
- 150g sri kaya
- 100g horlicks
- 250g tepung Hong Kong
Sedikit pewrna hijau dan merah
1/3 cawan air sejuk (dari peti sejuk)
Cara:
1. Pukul bahan A sampai gebu dan masukkan air sejuk sikit - sikit.
2. Dalam bekas lain, gaul bahan B menggunakan senduk.
3. Kemudian masukkan bahan B ke dalam bahan A. Gaul rata dan masukkan bahan C.
4. Bahagikan kepada 3 warna (Hijau, merah, plain).
5. Masukkan adunan hijau dan merah ke dalam piping bake berasingan.
6. Bakar 4 lapis plain color.
7. Kemudian paipkan warna merah dan hijau berselang-seli.
8. Untuk layer atas, bakar lagi 4 lapis plain color.