Bahan :
- 1 sudu kecil ovelet
- 1 cawan minyak kelapa / mentega
- 1 1/2 cawan gula halus
- 2 biji telur
- 3 cawan tepung gandum
- 3/4 cawan serbuk koko
- 1/2 sudu teh soda bikarbonat
- 1/2 sudu teh baking powder
- 1 cawan air suam
- 1 tin kecil susu pekat
- i sudu teh esen vanila
- Almond cincang/rainbow rice - optional
Topping :
- 1/2 cawan susu pekat
- 1/2 cawan gula kastor
- 1/3 cawan serbuk koko
- 1/2 cawan planta
Cara :
(Kek)
- Pukul telur, minyak dan gula hingga kembang.
- Masukkan ovalet dan kacau sebati.
- Masukkan susu dan esen vanila. Gaul rata.
- Masukkan air suam. Gaul sebati.
- Kemudian masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit.
- Bakar pada suhu 180 Celcius sehingga masak.
(Topping) : Campurkan semua bahan di atas dan masak di dalam double-boiling. Tuangkan di atas kek yang dibiarkan sejuk terlebih dahulu.